Sayfalar

10 Nisan 2009 Cuma

Allah Beşiktaşın Yüzüne Baktı

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, 27. haftanın açılış maçında Kocaelispor'a konuk oldu. Beşiktaş geriye düştüğü maçta Zapo (p), Yusuf ve Bobo'nun golleriyle 3 puanı almasını bildi.


Bir tarafta şampiyonluğun en ciddi adaylarında Beşiktaş, diğer tarafta ligde kalmak için kıyasıya mücadele veren Kocaelispor vardı. Körfez ekibi özellikle büyük takımlardan aldığı puanlarla dikkat çekiyor, ligin ikinci yarısında gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin alkışını alıyordu.Beşiktaş ise 2009 yılında oynadığı hiçbir resmi maçta yenilmeyerek formunun zirvesine ulaşmış aynı zamanda şampiyonluğun da en önemli adaylrından biri olmayı başarmıştı. Maç öncesi genel kanı Beşiktaş'ın puan kaybı yaşamayacağı yönündeydi. Bir de buna devlerin kabusu Taner Gülleri'nin maçın hemen başında sakatlanmış olması ibreyi iyiden iyiye siyah beyazlı takıma çevirmişti.


Ama maç tüm futbolseverleri yanıltacak şekilde başladı ve ev sahibi takım henüz maçın 2.dakikasında Agbetu'nun golüyle öne geçmeyi başardı.: 1-0Bu gol ligin ilk devresinde oynana maçı da akıllara getirdi. İnönü'de oynanan ilk maçta Beşiktaş rakibi karşısında 2-0 yenik duruma düşmesine karşın karşılaşmadan 5-2 galip ayrılmıştı. Siyah beyazlı yüreklerin temennisi tarihin tekerrür etmesiydi...Bunun için Körfez ekibinin ikinci golü bulması da gerekiyordu aslında ama yeşil siyahlılar yakaladıkları net pozisyonları gole çeviremeyerek bu beklentiye karşılık veremediler! Taner Gülleri'nin yokluğu hissedilmeye başlanmıştı...Maçın görüntüsü ise Beşiktaş bastırıyor Kocaelispor boş luk arayıp hızlı hücuma çıkmak için fırsatkolluyordu. Ama kaleci Serdar Kulbilge'yi geçmek hiç de kolay olmadı. Dakikalar 74'ü gösterdiği hakem Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi... Bu penaltı eminiz çok tartışılacak ve çoklarına göre ağır bir karar olarak nitelendirilecek ama skoru eşitlemişti son tahlilde... Topun gerisine geçen Çek futbolcu Zopa oldukça sert vurdu bu dakikada: 1-1


Dakikalar ilerliyor Beşiktaş öne geçmek için bastırıyordu. Penaltının tartışması devam ediyor, siyah beyazlılar sağlı sollu ataklarla tartışmaların tamamlanmasına izin vermiyordu... Derken 86'da sahneye Bob çıktı... Maç boyunca kaçırdıklarıyla eleştirilen Brezilyalı bir anda maçın kahramnı olmuştu: 1-2Ve son haftaların formda ismi Yusuf Şimşek Holosko'nun asistiyle 89'da farkı ikiye çıkartı ve 3 puanı perçinleyen isim oldu: 1-3Bu sonuçla Beşiktaş zirve yarışında kayıpsız devam ederken puanını 55'e çıkarttı ve maç fazlasıyla lierlik koltuğuna oturdu.

Hemen Üye Olun