Sayfalar

5 Nisan 2009 Pazar

Sepangda Yağmur Yarışı Durdurdu, Button Yine Galip


Sezonun 2. yarışı bugun Malezyanın Sepang pistinde koşuldu. Yarıştan önce tüm seanslarda yağmur bekleniyordu ancak yağmur sadece pazar günü yağdı ve yarışı derinden etkiledi.
Heyecanlı başlayan startında Rosberg 4. sıradan ok gibi fırlayarak ilk viraj öncesi liderliği ele geçirdi. Button ilk virajda biraz yanlama sonucu Toyotadan Trulliye geçildi. Arkadan başlayan KERS kullanan otomobiller de çok etkileyici bir şekilde ön sıralara fırladılar. Alonso 9. sıradan Buttonuda geçerek 3. sıraya kadar çıktı ancak Button kısa sürede onu geçmeyi başardı. Raikkonende etkileyici kalkan isimlerdi. Yarışın ilk bölümlerinde Alonso ağır aracı ile arkasında bir kaç pilotu tutuyordu. Turlar ilerledikçe yerini yavaş yavaş kaybetti. Heidfeld de arka tarafta bir grubu arkasında uzun süre tuttu.

İlk turların ardından 1 Rosberg 3 saniye ardında Trulli 2 onunda bir saniye arkasında Button sıralaması oluştu ve uzun müddet farklar korundu. Rubensde iyi startının ardından takım arkadaşının ortalama 6 sn gerisinden geliyordu.

Ön grupta Rosberg ilk piten pilot oldu. Diğerlerinin pitlerini yapması ile daha ağır olan Button Liderliği ele geçirdi. Rosberg ise 2. pozisyonda kaldı hemen arkasında Trulli ve Barichello yer aldı.

Kimi Raikkonen yağmur beklendiği için pitte yoğun yağmur lastiklerine geçti ancak 2 tur yağmur yağmayınca lastikleri eridi ve ortalama 20 sn yavaş turları ile son sıralara kadar geriledi. Bu sıralarda yağmur başladı tüm pilotlar yoğun yağmur lastiklerine geçti. Ancak yağmur beklenen kadar fazla olmadı. Normal yağmur lastiklerine sahip tek pilot Glockdu. Diğerlerinden tur başına 9 sn hızlı olan Glock arkadan hızla yükseldi. Bu sırada önde ki Button Rosberg gibi isimlerde normal yağmur lastiklerine geçmek için pite girdiler. Button Liderliğini korurken


Rosberg ve diğerleri çok geriye düştü.

Bir kaç turun ardından yağmur iyice arttı ve pilotlar yeniden yoğun yağmur lastiğine geçti. Yoğun yağmur lastiklerini normal yağmur lastiği ile değiştirmeyen Nick de iyi bir avantaj elde etmişti ve ikinci sıraya yükselmişti. Ancak lastikleri eridiği için birkaç hata yaptı. Bu sırada Glock ve Button kısa bir liderlik mücadelesine giriştiler. Button liderliğini korudu ve bir kaç tur için pist bir dereye dönüştü ve 33. turda kırmızı bayrak sallandı ve yarış durduruldu.
Uzun bekleyişin ardından yarışın yeniden başlamayacağı bilgisi geldi ve kırmızı bayraktan bir önceki turda ki klasmana göre finiş ilan edildi. Yarışın 4 de 3 ü bitirilmediği için pilotlar normalin yarısı kadar puan alacak.

Hemen Üye Olun